Offline
730 Mesajına Toplam 1137 Kere Teşekkür Edildi
120 Mesajına Toplam 128 Kere Puan Verildi
Ruh Halim
|
 |
« : 16 Ekim 2009, 13:40:59 » |
|
Abdullah Gül , Sarkisyan’ın Bursa’da yapılan Türkiye – Ermenistan karşılaşması için tarihi ‘ tarih yazmıyoruz, tarih yapıyoruz ’ dedi. Bu karşılaşmanın siyasi olarak ne kadar tarihi olduğunu zaman gösterecektir ancak ilk defa bir Türk bayrağının, Türk yurdunda yasaklanması, o tarihi günün en somut sonuçlarından olmuştur.
Bursa Valiliği yayınladığı bildiride, Azerbaycan bayrağı’nı kastederek; karşılaşmaya Türk ve Ermeni bayrakları dışında bayrak alınmasını yasaklamıştır. AKP hükümetinin Ermeni siyasetinin valiliğin üzerinde etki oluşturduğu muhakkaktır ama valilik gibi kurumlar aldığı kararlarda çok daha dikkatli olmalıdır. Alınan bu karar hem Türkiye’de hem de Azerbaycan’da milyonlarca Türk’ü üzüntüye boğmuştur. Bazı duyarlı vatandaşlar, Bursa Valiliği’ne dava açmış, binlerce vatandaşımız da bu karar tepki göstermiştir. Daha sonra pek de inandırıcı olmayacak şekilde FİFA’nın Azerbaycan bayrağını yasakladığı iddia edilmiştir. FİFA’nın böyle bir yetkisi olmadığı gibi böyle bir karar vermesi de beklenemez. Bazıları kendi üzerlerine gelen tepkileri, FİFA’ya yüklemeye çalışmaktadır; ama yapılan bu yanlış unutulacak gibi bir yanlış değildir, birçok Azerbaycan Türk’ünü kırmıştır ve bu sebeple, günlük siyasete alet edilemez.
Unutmamak gerekir ki Azerbaycan bayrağı da bir Türk bayrağıdır. Yıllardır, Türkiye’nin her milli sevincinde Azerbaycan bayrağı ile binlerce insan, Dünya’nın her ucunda sokaklara dökülmüştür. Ermeniler ise Dünya’nın her ucunda Türk bayrağını ya yakmışlar ya da soykırımcı olarak tanıtmışlardır. Böyle bir toplumla iyi ilişkiler kurmanın yolu kendi soydaşları kırmaktan geçemez. Bu karaları alanlar tarihi bir nifak atıldığının farkında değiller midir? Karşılaşmaya, Azerbaycan bayraklarıyla gelenlerin alınmaması ve kolluk güçleri tarafından kovalanması da Azerbaycan Türkleri’ne yapılmış ayrı bir saygısızlıktır.
Siyasal İslamcı kimliği ile öne çıkan Akp, Azerbaycan ve Ermenistan bayraklarının anlamlarını biliyor mu? Ermenistan anayasasında Ermeni bayrağının anlamı şöyle belirtilmiştir:
”Kırmızı, Ermenistan topraklarını, Ermeni insanının bu topraklarda tutunma mücadelesini, Hristiyanlık inancının idamesini, Ermenistan'ın kurtuluş ve hürriyetini; mavi, Ermeni halkının barış dolu gökler altında yaşama arzusunu; turuncu, Ermeni halkının yaratıcı ve çalışkan doğasını simgeler.”
Yani Ermeni bayrağındaki renkler Ermenistan’ı, Ermeni halkını ve Hıristiyanlığı simgelemektedir.
Buna karşın Azerbaycan bayrağındaki mavi Türklüğü, yeşil İslamiyeti, kırmızı bağımsızlığı ay yıldız da Türk yurdu’nu simgelemektedir.
İslamiyet ve Türklüğe karşı Hıristiyanlık ve Ermenilik yeğlenmiştir. Davos fatihi, İslami hassasiyetini önde tutarak Filistinliler’e destek çıkmış, İsrail’e kafa tutmuştu. Aynı hassasiyeti neden Müslüman Türkler’e göstermemektedir? Benzer bir tavır Doğu Türkistan ya da Karabağ için gösterilemez mi? TRT, ‘Aşkta ve Savaşta Filistin’ adlı Filistin halkını savunan dizi gösterime sokarken, benzer dizileri Karabağ ya da Doğu Türkistan için gösterime sokamaz mı? Herhalde o Müslümanların suçu Türk olmak. Malesef bazı dinci kesimlerde Türklük düşmanlığı o denli yüksektir ki, kendi milletine bu denli düşmanlık beslemenin eşi benzeri başka hiçbir millette bulunmaz.
Türkiye - Ermenistan karşılaşmasında, bazı yazarların Ermeni bayrağı açması da oldukça gülünç bir durumdur. Kendi ülkesine karşı başka bir ülkenin bayrağını sallamak ne kadar aşağalayıcı bir durumdur. Ermenilerle dostluk kurmak istemenin yolu kendini unutarak ya da kardeşini yok sayarak yapılamaz, yapılmamalıdır. e.t.k.o
|